Warmtepomp lucht lucht utiliteit

Airco | Cooling Or Heating On Demand

Warmtepompen (utiliteit)

Ook wel beter bekend als airconditioning met warmtepomp. Door vooral gebruik te maken van lucht als energiebron, gehaald uit de buitenlucht zorgen zij voor een lagere CO2 -uitstoot en een optimaal comfort, het hele jaar door. De oplossing voor het verwarmen en koelen van uw gebouw.

Flexibel en geschikt voor de meeste situatie (nieuwbouw, bestaand, renovatie)

Een lucht-lucht warmtepomp werkt met een buitendeel die meestal op het dak geplaatst wordt en een binnendeel die in de ruimte wordt opgehangen en de warme of koude lucht in de ruimte blaast. De binnendelen zijn er in verschillende uitvoeringen, u kunt kiezen uit een wandmodel, plafondmodel, vloermodel of kanaalmodel. Dit systeem is relatief eenvoudig en snel te installeren in nagenoeg alle situaties. Het lucht-lucht systeem is echter niet geschikt voor vloerverwarming voor vloerverwarming dan dient men te kiezen voor de lucht-water warmtepomp.

Lucht-lucht warmtepompen voor kleine en grote utiliteits gebouwen

Lucht-lucht warmtepompen zijn er in verschillende uitvoeringen voor kleinere utiliteit zijn er systemen waar 1 t/m 5 binnendelen kunnen worden aangesloten op één buitendeel. Voor grote utiliteit is er het VRV / VRF systeem waar men tot wel 48 binnendelen kan aansluiten op 1 buitendeel. Onderstaand de verschillende systemen op een rij.

  1. Enkel-split, lucht-lucht warmtepomp 1 buitendeel met 1 binnendeel voor het verwarmen en koelen van 1 ruimte, door meerdere buitendelen te plaatsen kunnen er uiteraard meerdere ruimtes worden verwarmd / gekoeld.
  2. Multi split, lucht-lucht warmtepomp 1 buitendeel tot en met 5 binnendelen voor het verwarmen en koelen tot en met 5 ruimtes, door meerdere buitendelen te plaatsen kunnen er uiteraard nog meer ruimtes worden verwarmd/gekoeld.
  3. VRV / VRF systemen, lucht-lucht warmtepomp 1 buitendeel tot en met wel 48 binnendelen,, door meerdere buitendelen te plaatsen kunnen er uiteraard nog meer ruimtes worden verwarmd / gekoeld.

De lucht-lucht warmtepompen komen in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Dat maakt de investering extra interessant, u bespaart namelijk ook al op uw energiekosten.

Vrijblijvend en kostenloos een calculatie

Aangezien iedere situatie verschillend is maken wij graag een vrijblijvende prijsopgave voor een airco installatie. In de meeste gevallen kunnen wij aan de hand van een (telefonisch) gesprek een prijsopgave maken of bij grotere projecten kunnen wij aan de hand van uw wensen en een tekening of plattegrond een calculatie voor een aircosysteem maken daarnaast bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom en bieden wij natuurlijk de mogelijkheid om geheel vrijblijvend de situatie op locatie te komen bekijken en bespreken.

Wij leveren en installeren alleen A-merken

Wat ook zeer voornaam is dat u een betrouwbare warmtepomp aanschaft waar u jaren lang zorgeloos van kunt genieten vandaar dat wij alleen warmtepompen van gerenomeerde fabrikanten aanbieden. Wij hebben ons o.a gespecialiseerd in de merken Daikin, Toshiba en Carrier echter staat er in een bestek een ander A-merk of gaat uw voorkeur uit naar een airco van ander A-merk dan kunnen wij u deze ook tegen uitstekende condities aanbieden.

Wij zijn uw vertrouwde leverancier sinds 1991!