Zakelijk

Warmte terugwinning utiliteit (Systeem D)

Bij dit warmte terug winning systeem ook wel systeem D of balansventilatie genoemd worden de ruimten geventileerd door lucht mechanisch af- en toe te voeren. De aard van de ruimte en het aantal personen in de ruimte bepaald de hoeveelheid toe- en of af te voeren lucht. Hiervoor zijn in het Bouwbesluit de minimum eisen opgenomen. De toiletten en keuken etc worden afgezogen en in de overige ruimten zoals bijvoorbeeld kantoren wordt er verse lucht toegevoerd. De som van de toevoer lucht is gelijk aan de som van de afvoerlucht om het systeem in balans te krijgen (balansventilatie). Zoals gezegd geeft het Bouwbesluit minimale luchthoeveelheden aan.

Een nadeel van dit systeem is dat er vrij hoge aanschafkosten zijn. Hét grote voordeel is dat de kosten snel worden terugverdiend, er is namelijk nagenoeg geen energieverlies meer doordat er geen koude buitenlucht wordt toegevoerd wat tevens zorgt voor meer comfort doordat er geen koude trek meer in uw pand aanwezig is. Het systeem heeft een hoge EPC reductie voor het behalen van de EPC norm en de ventilatiewaarden zijn altijd in balans. In veel nieuwbouwsituatie is een WTW systeem vaak een vereiste voor het behalen van de EPC norm.

Afzuigsysteem (Systeem C)

Dakventilatoren kunnen in diverse situaties worden aangepast zoals bijvoorbeeld in sport- en fabriekshallen, bedrijfshallen, kantoorgebouwen, horecagelegenheden etc. De dakventilatoren zijn te verkrijgen in diverse capaciteiten zowel in 220V als in 380V. Hieronder vindt u meer informatie over de diverse capaciteiten.

Wij zijn uw vertrouwde leverancier sinds 1991!