Waterontharder kan eczeem verlichten

Onderzoekers van de universiteit van Portsmouth denken dat het installeren van een waterontharder eczeem kan verlichten. Bijna iedereen met huidklachten kent het probleem: baden of douchen is geen pretje. Sommige hebben zulke erge eczeem dat douchen een marteling was. Dat is verleden tijd door een waterontharder.

 

Verergert eczeemklachten

In sommige gebieden is het water ‘hard’. Hard water is niet zozeer de oorzaak van eczeem, maar verergert wel de eczeemklachten. De waterontharder lijkt een groot verschil te maken. Onderzoekers vermoeden dat calcium- en magnesiumzouten in het harde water zorgen voor een verhoogde irritatie van de huid.

 

Minder wasmiddel verbruik

Ook hoeven mensen minder wasmiddel te gebruiken bij zacht water, wat de klachten ook ten goede komt. De resultaten kunnen een groot verschil maken in het gebruik van medicijnen en de levenskwaliteit van kinderen met eczeem.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com