Waterhardheid

Wat is hard water? De waterhardheid wordt bepaald door de hoeveelheid kalk en magnesium in het water. Hoe meer kalk en magnesium in het water aanwezig zijn, hoe harder het water is.

De verschillende bronnen voor het drinkwater verschillen in de waterhardheid. Duinwater en grondwater zijn bijvoorbeeld van nature rijk aan kalk.

Waterhardheid heeft verschillende gevolgen. Zo kan bij verhitting kalkafzetting optreden. Door de kalkafzetting op de verwarmingselementen in warmwatertoestellen is er meer energie nodig om het water te verwarmen. Dit is niet alleen slecht voor de portemonnee, ook voor het milieu is dit nadelig. Bovendien kan hard water leiden tot kalkaanslag.

Om nadelige gevolgen van waterhardheid te voorkomen, kun je regelmatig de kalkafzetting op of in uw apparatuur schoonmaken met schoonmaakazijn. Ook kunt u thuisontharders aanschaffen om zo de kalk uit het kraanwater te verwijderen. Neem voor meer informatie contact met ons op!

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com