De drie G’s van het centraal stofzuigen

De drie G’s van het centraal stofzuigen

Gemak

Met een centraal stofzuigsysteem sjouw je niet meer met de stofzuiger door het hele huis. De lange flexibele zuigslang is licht van gewicht en is gemakkelijk te hanteren op lastige plekken, zoals de trap. Ook behoort het zoeken naar vrij stopcontact, wanneer het snoer te kort is, met dit systeem tot het verleden. Hoe vaak zorgt jouw reguliere stofzuiger niet voor een botsing met de net geschilderde deurposten of met het meubilair? Dankzij het centraal stofzuigsysteem heb je meer gemak en minder ergernis. Bovendien schijnt deze manier van zuigen 30% in tijd te schelen.

 

Geruisloos

Volgens de gewoonte gebeurt stofzuigen meestal als iedereen de deur uit is. Want wie wordt er nu niet gek van dat lawaai? Doordat de zuigunit, vaak ver weg gelegen is geplaatst, is het zuigen bijna geruisloos geworden. Het enige dat nog hoorbaar is, is het zachte geluid van het aanzuigen van de lucht.

 

Gezond

Een normale stofzuiger filtert grove stofdeeltjes uit de lucht. De normale stofzuiger blaast zelfs een groot aantal deeltjes weer terug de ruimte in. Het zijn vaak de minuscule stofdeeltjes die je een tijdje later kunt zien liggen. Dankzij de enorme zuigkracht van de unit verwijder je met dit centrale systeem wél alle stof uit de ruimte. Bovendien wordt de lucht gefilterd en worden vuile delen via een afvoer van de centrale motorunit naar buiten of in de kuipruimte geblazen. Al met al zorgt een centraal stofzuigsysteem dus voor een gezonder binnenmilieu, waar ook astmapatiënten baat bij hebben!